Om Oss

Hva skjedde?

Ringerike klatreklubb så dagens lys en gryende vårdag i april 2013. Lenge hadde det vært ønske om å samle alle de vertikalfarende på Ringerike til en klubb og så småningom tok et par herremenn ordet fra munnen og gjorde handling ut av dem.

Litt historikk:
Det har vært aktive klatrer på Ringerike siden åttitallet. Da var ikke innendørs klatring særlig utbredt, klatring forgikk i fjellet og på småklipper i lavlandet, som trening til «de store turene i høyfjellet». Lokale klatrere reiste til Kolsås og de andre klippene rundt Oslo og etterhvert Drammen for å klatre.Klatring i fjellet forgikk i Hemsedal og Jotunheimen.
Etter hvert ble aksjonsradiusen større både i hjemlandet og ethvert utenlands til Alpene. Flere av de aktive var en del av grunnstammen i alpin redningstjeneste, det som i dag er Langfjella alpine redningsgruppe. De første fossene ble også klatret tidlig på åtti tallet. Ringerike er dessverre ikke kjent for god fjellkvalitet men innen en drøy halvtimes biltur kan en nå flere finne områder for isklatring.

Hva vil vi?

Hovedmålet til Ringerike klatreklubb er å fremme naturvennlig og sikker klatring. Det finnes nå et innendørs klatreanlegg i Hønefoss og et viktig arbeid for klubben er å legge til rette for aktivitet for flest mulig i distriktets nye klatrehall/vegg. Ringerike klatreklubb er medlem av Norges klatreforbund.

 

Ringerike klatreklubb

Org.nr.: 911 893 088

Du kan kontakte styret via kontaktskjema på siden Kontakt Oss.